Jul og andet

Opskrifter de kan bruges i julen og andre tidspunkter.

Jeg har her fundet alle mine opskrifter som jeg mener kan hjælpe jer gennem julen trods i spiser Keto eller Lowcarb.


Så her vil være julekager, og hvad der ellers kan hjælpe til at gøre julen eller juleaften så keto det nu kan gøres.. Jeg selv bruger selv mine opskrifter og har nu efterhånden kun fået god feedback på min mad, når jeg har haft gæster der spiser almindelig mad.


Jeg bestræber mig altid på at komme så tæt på den " almindelige mad" som det er muligt men indefor keto normen.

Håber dette kan hjælpe jer til at komme godt ind i og over julen.

Gourment rødkål

Rødkålen er et must til julen maden og de kommende dage efter med julefrokoster. Jeg laver den uden sukker men med en masse andet i.

Dette er mit take på en lækker rødkål der også kan bruges i forskellige sandwich og andre retter.

Grundopskriften på en god sovs.

Der er mange måder at lave sovs på her på keto, men jeg elsker sovs og vil gerne det er en sovs der kan varmes op igen og er lav på kulhydrater, og uden flødeost tak. 


Man kan bare koge fløden ind med det kræver ret meget fløde, hvilket så giver mange kh og det ønskes ikke. Jeg var så heldig at få 3 år siden fandt jeg konjacrod pulver og det er så godt. Det jævner 16 gange mere end maizena og giver samme konsistens som almindelig sovs. Et andet alternativ er xanhtam gum som også tykner din sovs men ikke som det andet pulver. 


Jeg har lavet to versioner som jeg ligger ind

Brunkager 

Disse er dem jeg har lavet der kommer tættest på de orignale, man skal bare vide at du kan ikke lave en 100% magen til man denne er ret tæt på.


Jeg har kommet lidt ekstra mandler i, men det er jo op til en selv hvor mange man øsker.

Hytt ala mandekage

Dette er så lækker kage der kan laves af enten en rest eller en portion af min hytt ala mande, er super lækker og kan bruges som som kage hele året rundt.


Her elsker hele omgangskredsen den og syntes at den smager så man høre fuglende synge.

Pebernød keto style

Pebernødder var jeg normalt spiste som snack før min tid på keto, og hold da op jeg savnede dem, når de andre smovsede sig i pebernødder, så satte mig for at få lavet dem keto, og det er lykkeds mig. 


Den hårde nød som alm er det ikke helt men tæt på.

Brune nofler 

Jeg har altid elsket brune kartofler , og var noget af det jeg savnede min færste jul på keto, men min mor, havde sat sig for at jeg skulle ha dem, så hun havde prøvet sig frem med hokkaido græskkar, hvilket var fint og hvad jeg spiste min første jul på keto.


Men jeg ville gerne tætter på den almindelig og havde i mange år før keto altid stegt radiser,, da de er det der kommer tættest på en kartoffel i konsistens, så det måtte prøves og jep det var lækkert og gav den rigtige følelse af at få brunede kartofler.


Har så siden hen prøvet med selleri og , ja det var en gamechanger for mig, kæft de var gode, og bedre, min menig, end dem med radiser.


Nå men her er min udgave af Brunede nofler som er et andet ord for kartoffelerstatning.

Hytt ala mande

Dette er min udgave af en ris ala mande, men i 100% keto udgave lavet på hytteost og der af navnet.


Denne er det tætteste jeg er kommet på den orginale udgave og elsker den, ja laver den gerne, selvom det ikke er til juletid.


Her ses de måder jeg servere den på, til jul i skål og ellers som hygge i glas.

Der vil løbende kommer flere opskrifter på siden, da jeg lige pt ligger og roder med en opskrift på vaniljekranse og æbleskiver keto style