Muligheder er uendelige med denne opskrift - ser både sandwich brød, pølsehorn, og hvad der allrede er skrevet, så kun fantasien der sætter grænser. Så endelig tag mig hvis i har andre ideer til denne dej.
Ingredienser til 6 stk boller eller 4 stk pølsebrød-burgerbolle:
- 4 Æg
- 100 g hytteost 4%
- 100 g Mandelmel Her er det blendede mandler.
- 20 g Loppefrøskaller
- 3 spsk. Havrefibermel
- 1 dl. Fløde
- 1-2 tsk. Bagepulver
- Evt lidt kardemomme eller sød op til dig selv.
Fremgangsmåde :
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- I en skål kommes æg, fløde, hytteost og pisk det sammen med en Stavblender for at slå hytteosten itu - se foto.
- De tørre ingredienser kommes i og piskes sammen med piskeris, her er det min stavblender med piskeris på - se foto - til en fast ens artet masse. Dej bliver ikke som en fast masse men blød i det. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere harefibermel i.
- Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig og så vil den være fast så du med lidt vand på hænderne kan for dejen.
- Så kommes dejen i nogle bage ringe eller lave en ring at stanniol i passende størrelse. Ca 10 cm i diameter og 2 cm høj.
- Læg bollerne på en bageplade, og kom dem i ovnen.
- Bages i ca 18-20 minutter.
- Så skal de bare køle ned.
- Velbekomme.
Tip:
Hvis de bruges i det saltede køkken så ville jeg lige komme lidt salt i dejen, så de ikke er søde ..