Ingredienser:
• 1-2 kyllinger eller ben fra økologiske dyr ( ko, gris, fisk)
• 1 par hønsefødder for mere gelatine VALGFRIT
• 100 ml. æblecidereddike den rå ufilteret og med moder
• 1-2 løg
• 1-2 spsk. Himalaya salt
• ½ tsk. peber
• 1 helt hvidløg • Vand i den mængde der passer til din slow Cooker/ gryde
• Urter og krydderi er valgfrit, da det er din smag det drejer sig om
Fremgangsmåde:
1. kyllingen ordnes og lægges i slow cookeren. Fremgangsmåden er lidt anderledes hvis det er knogler, så smid dem i oven på 250 grader, evt. smør dem med ketchup, sukkerfri, i ca 30 minutter.
2. Fyld vand i til det dækker kyllingen og tilsæt eddike.
3. Lad det trække i 30 minutter i det kølige vand. Syren hjælper med at gøre nærringsstofferne mere tilgængelig.
4. Tilsæt salt, peber, krydderier.
5. Sæt slow cookeren på lav varme.
6. Efter 1 time er kyllingen kogt, og den tages op .
7. Pil skroget for kød. Kan bruges til en anden ret.
8. Smid kyllingeskroget i ovnen på 250 grader i ca 15 minutter.
9. Læg skroget tilbage i gryden og lad stå i 18 timer, skal have i alt 24 timer og hvis det er knogler 72 timer se skema.
10. Så det dine grønsager du skal have i de sidste 6 timer, da de giver dig din smag i bouillonen.
11. Så sier du din bouillon og lader den afkøle inden den skal i køleskabet.
12. lad den stå i 24-36 timer så gelatinen kan sætte sig.
13. Hæld på glas eller i små poser og frys ned.
Holdbarhed :
A. Kød – broth kan holde sig i ca 10 dage i køleskuret i en lukket beholder. Fiske- broth i ca 6 dage
B. Frysning- Kød-broth skal bruges inden 1 år og fiske-broth inde 2 mdr.