franskbrød Nyt
Ingredienser
- 70 g Havrefibermel. Reklamelink
- 45 g Hørfrø økologisk Blendes til mel
- 30 g Loppefrøskaller
- 200 g Græsk inspireret yoghurt, 10%, øko, Thise eller 2%
- 6 stk. Æggehvide ( ca 210 g ) Se tip
- 50 g Kogende vand
- 30 g Æblecidereddike den med moder ufilteret
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Salt
Fremgangsmåde
- Del dine æg hvis du ikke bruge købte æggehvider.
- Kog dit vand så det klar.
- Kom alle ingredienserne i en skål , og gerne kom æblecidereddike og vand i til sidst.
- Rør det hele sammen med en ske til det begynder at blive en fast dej, så i med hænderne og ælt det færdig, og det er når du kan form det som et brød.
- Lad det så stå i 15 min så fibermel og Loppefrøskaller kan trække væske.
- Tænd din ovn på 160 -170 grader varmluft, dette er pga. af der kan være stor forskel på ovne
- Så er det tid til bagning, og her kan du skære i brødet så det får lidt pynt i overfladen.
- Bages i 1 time til du har en sprød overflade og lidt farve.
- Velbekomme.
Tip:
- Du kan bruge hele æg i stedet for kun hvider, men vægten skal være den samme 210 g , som ca svare til 4 L æg.
Indhold i alt i hele brødet;
- Kcal; 699
- Protein; 53
- Kulhydrat; 12
- Fedt; 25
- Kostfibre; 109
- Salt; ?