Franskbrød *nyt

 

franskbrød Nyt

 

Ingredienser

 

  • 70 g Havrefibermel. Reklamelink
  • 45 g Hørfrø økologisk Blendes til mel
  • 30 g Loppefrøskaller
  • 200 g Græsk inspireret yoghurt, 10%, øko, Thise eller 2%
  • 6 stk. Æggehvide ( ca 210 g ) Se tip
  • 50 g Kogende vand
  • 30 g Æblecidereddike den med moder ufilteret
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt

 

Fremgangsmåde

 

  1. Del dine æg hvis du ikke bruge købte æggehvider.
  2. Kog dit vand så det klar.
  3. Kom alle ingredienserne i en skål , og gerne kom æblecidereddike og vand i til sidst.
  4. Rør det hele sammen med en ske til det begynder at blive en fast dej, så i med hænderne og ælt det færdig, og det er når du kan form det som et brød.
  5. Lad det så stå i 15 min så fibermel og Loppefrøskaller kan trække væske.
  6. Tænd din ovn på 160 -170 grader varmluft, dette er pga. af der kan være stor forskel på ovne
  7. Så er det tid til bagning, og her kan du skære i brødet så det får lidt pynt i overfladen.
  8. Bages i 1 time til du har en sprød overflade og lidt farve.
  9. Velbekomme.


Tip:


  • Du kan bruge hele æg i stedet for kun hvider, men vægten skal være den samme 210 g , som ca svare til 4 L æg.


Indhold i alt i hele brødet;


  • Kcal; 699
  • Protein; 53
  • Kulhydrat; 12
  • Fedt; 25
  • Kostfibre; 109
  • Salt; ?