2 person
Ingredienser:
• 2-3 nyretapper (slagteres hemmelige udskæring og har intet med nyrerne at gøre, men er den muskel der holder nyrerne)
• 1 Knoldselleri
• 3-4 fed hvidløg
• 2- 4 porto bello svampe
• 1 glas kokosolie
• 30 g. revet cheddarost
• 50 g. mozzarellaost i firkanter/revet i klodser
• 200 g. bacon helst røget bacon
• 1 spidskål • 10-20 saltmandler
• 100 – 150 g. smør
• Sommerdressingen kan ses under tilbebør
Fremgangsmåde:
1. start med at skrælle knoldsellerien, og skær den ud i stave a 1 x 1 x 10 cm, så du får nogle store fritter.
2. Lad dem ligger og tørre lidt på bagepapir eller en rist.
3. Hæld varmt vand i en skål og sæt kokosolien i , og lad stå til det er flydende.
4. Spidskålen snittes i meget tynde skiver og sættes i et fad.
5. Skær baconen og steg det sprødt på en panden.
6. Pynt spidskålen med bacon, mozzarellaosten og saltmandlerne.
7. lav sommerdressingen ,Her er opskriften og sæt på køl.
8. Tænd ovnen på 200 grader.
9. Ordne portobello svampene.
10. kom dem på en bradepande med bagepapir, og kom hvidløg, lidt smør, bacon og revet cheddarost på.
11. sæt dem i ovnen og de skal have ca 25 – 30 min varmluft.
12. Kokosolien hældes i en wok/ stor gryde og du steger fritter ad 2 gange. Dvs. at de skal i og stege lidt, op og når de alle har været i, så får de en tur mere til de er krisp.
13. ordn dine nyre tapper.
14. Varm din pande op og kom godt med smør på panden samt hvidløg, og steg dem mens du overhælder dem med smøreret.
15. Nyretapperne skal have en god stegeskorpe.
16. Saml din ret og server den .
17. Bon appetit