Lakrids is

Lakrids is med saltmandler.

Ingredienser:

• 5 dl. fløde

• 5 pasteuriserede Æggeblommer

• 2-3 spsk. lakridspulver

• 100 g. saltede mandler

Fremgangsmåde:

1. Her brugt ismaskine, som køler og blander selv.

2. Fløde og lakridspulveret blandes sammen, så det kan trække i nogle timer for bedre smag eller over natten hvis der er tid til dette.

3. Fløden og æggeblommer hældes i skålen på maskinen, og der røres i ca 10 min, og så start frysningens da.

4. Det tager .ca. 30 -40 min at lave isen.

5. Mandlerne koges i lidt vand, med masser af Himalaya salt, til vandet er kogt ind.

6. Mandlerne smuttes, og ligges til tørre et lunt sted, eller i ovn på 150 grade i ca 15 min .

7. Mandlerne hakkes og der tages lidt fra til pynt.

8. Når der er ca 10 min tilbage af processen så tilsættes de resterende salt mandlerne.

9. Serveres med lidt flødeskum og hakkede saltmandler

Tips

Æggehviderne fra 1 æg kan piskes og kan tilsættes for at gøre isen mere blød og lin…

Med ekstra lakrids pulver.

Med ekstra lakrids pulver.