Ingredienser:
• 1 lille rødkål
• 60 g. Smør eller andefedt
• 1-2 tsk. Allehånde
• 1-2 tsk. Kanel
• ½ dl. Æblecidereddike den ufiltreteret med moder
• 1 spsk. Sukrin gold
• ½ spsk himalaya salt
• 1 stjerne anis
• 8 hele nelliker
• Evt. saften fra en lille appelsin
Fremgangsmåde:
1. Fjern de dårlige blade fra rødkålen.
2. Del rødkålen i to eller fire, og snit den så du får strimler.
3. Varm en gryde op ved svag varme og kom andefedtet eller smørret i. Lad det smelte.
4. Tilsæt rødkålen, som vendes flere gange så fedtet dækker alt rødkålen.
5. Kom de øvrige ingredienser i, læg et låg på gryden.
6. Lad rødkålen simre ved svag varme i ca. 40 minutter.
7. HUSK jævnligt at vende rødkålen.
8. Kom rødkålen på skoldede med atamon.
9. Kom låg på og sæt dem i køleskabet.
TIP:
Dette er en superlækker rødkål, til flæskesteg eller på en sandwich. Den kan holde i 4 mdr på køl.