Retten er til 4 personer.
Ingredienser:
• 1 kg. hakket kalv og flæsk
• 60 – 100 g. smør
• 1 knoldselleri
• 1 pose grønkål
• 2-3 æg
• 1 pose billige flæskesvær, gerne de puffede
• Himalaya Salt og peber
• ½ l. fløde
Fremgangsmåde:
1. Vask og skræl knoldsellerien.
2. Skær dem i tern a 1.5 x 1.5 cm.
3. Form kødet i 6-8 lige store krebinetter.
4. Blend flæskesvære til fint mel og kom på tallerken.
5. Rør æg og salt og peber sammen i en skål.
6. Dyp krebinetterne i æggen og så i melet, gerne 2 gange begge steder.
7. Sæt vand over og kog sellerien . Når de har kogt lidt, så skift vandet og kog igen. Fjerne smagen af selleri.
8. Steg krebinetterne i rigeligt med fedtstof.
9. Sovsen laves, på fedtet og lidt væde fra sellerien, kog lidt ind og smid så grønkål i og steg lidt, tilsæt fløden og kog ind til ønsket tykkelse ved høj varme Opskrift
10. servers gerne med lidt hjemmesyltet agurker