Krebinetter
En af de bedre paneringer..

En af de bedre paneringer..

Selleri grønkåls flødesovs.

Selleri grønkåls flødesovs.

Krebinetter med knoldselleri og grønkålssovs

Retten er til 4 personer.

Ingredienser:

• 1 kg. hakket kalv og flæsk

• 60 – 100 g. smør

• 1 knoldselleri

• 1 pose grønkål

• 2-3 æg

• 1 pose billige flæskesvær, gerne de puffede

• Himalaya Salt og peber

• ½ l. fløde

Fremgangsmåde:

1. Vask og skræl knoldsellerien.

2. Skær dem i tern a 1.5 x 1.5 cm.

3. Form kødet i 6-8 lige store krebinetter.

4. Blend flæskesvære til fint mel og kom på tallerken.

5. Rør æg og salt og peber sammen i en skål.

6. Dyp krebinetterne i æggen og så i melet, gerne 2 gange begge steder.

7. Sæt vand over og kog sellerien . Når de har kogt lidt, så skift vandet og kog igen. Fjerne smagen af selleri.

8. Steg krebinetterne i rigeligt med fedtstof.

9. Sovsen laves, på fedtet og lidt væde fra sellerien, kog lidt ind og smid så grønkål i og steg lidt, tilsæt fløden og kog ind til ønsket tykkelse ved høj varme Opskrift

10. servers gerne med lidt hjemmesyltet agurker

Lækre krebinetter i flæskesværs panering.

Lækre krebinetter i flæskesværs panering.