Dette er til 2-3 personer
Ingredienser:
• 500 g blomkålsbuketter
• 150 g revet ost Cheddar/gouda/mozzarella
• 4 æg
• 1 dl. Havrefibermel Reklamelink
• ½ tsk. Peber
• ½ tsk. Salt
• ½ tsk. Hvidløgspulver
• ½ tsk. Løgpulver
• 1 tsk. Paprika
• 1 tsk. Oregano
Fremgangsmåde:
1. Ordn dit blomkål og skær det i mindre buketter.
2. Damp så din blomkål i en gryde med 1 cm vand og låg på i ca 10 – 15 minutter.
3. Når blomkålen er færdig, dræner du den for al væde. Kan gøres i et dørslag med en skål du pressen i, eller i et viskestykke du vride godt.
4. Lad blomkålen køle af.
5. Imens kan du dele æggende så du har 4 æggeblommer og hviden fra de 4 æg i hver sin skål.
6. Pisk æggehviden helt stiv.
7. Riv din ost på et rivejern.
8. Kom nu blomkåls massen op i dine æggeblommer med havrefibermelet og dine krydderier og pisk det hele sammen med en elpisker.
9. Tilsæt nu hviderne og pisk på laveste hastighed det hele sammen.
10. Kom i en sprøjtepose og sæt på køl i 1 time.
11. Så er det tid til at tænde din ovn på 200 grader varmluft.
12. Kom bagepapir på en bradepande og så sprøjt din masse ud i ca 7 cm lange fritter og gerne tæt ved siden af hinanden da der er mange fritter og drys lidt salt på dem.
13. Bag i 15 min og så kik til dem, de skal ha farve, så mangler de så giv dem yderligere 5 minutter.
14. så er der lækre fritter af blomkål.
15. Velbekomme.