Keto kiks

Dette giver 40 stk 


Ingredienser:


  • 220 g. Mandler
  • 100 g. Solsikkekerner
  • 50g græskar kerner
  • 25g. Nigrella frø
  • 25 g. Sorte sesam frø
  • 30 g. Hørfrø
  • 1 tsk. Salt
  • 60 g. Smør
  • 3-4 Æg
  • 1 Stang vanilje
  • 1 tsk. Kardemomme


Fremgangsmåde :


  1. Alle nødder og kerner skal blendes til en let grov mel. Jeg bruger en thermomixer men du kan bruge smoothie blender eller en alm. blender.
  2. Smelt smøret og kom op i melet sammen med æg salt, kardemomme og vaniljestangen.
  3. Rør det hele grundigt sammen så du får en fast kugle og alt er rørt sammen.
  4. Sat dejen på køl i 20 minutter da det gør det nemmer at rulle dejen ud.
  5. Tænd din ovn på 160 grader oven og under varme.Rul dejen ud til en tykkelse på ca 2-3mm. Det kan med fordel gøres mellem 2 stykker bagepapir så det er lettere at arbejde med.
  6. Stik dine kiks ud med en udstikker ring af rette størrelse eller kanten på et glas.
  7. Flyt forsigtigt de udstukne kiks over på en anden bageplade med bagepapir.
  8. Bag dem i 20 minutter og kun en plade ad gangen. De er klar når de er gyldne i kanten.
    1. Tag dem og lig dem på en rist, vær ikke bange for al smøren der bobler, den stopper hurtigt. De er først sprøde når de er kølet helt ned.
    2. Velbekommen .


    Tips:


    Du kan også undvære nigrellafrøene og sort sesam, samt græskarkerner og så bruge 100 g. hvide sesam i stedet, jeg har lavet denne også men blev for dominerene i smagen for mit vedkommende, mens andre var vilde med det, så evt. prøv begge.


    Makro fordelingen i hele dejen


    Kalorier          3100 g.

    kulhydrater     19.5 g.

    Protein            120 g.

    Fedt                279 g.


    Makro fordelingen i pr stk


    Kalorier 77.5 g.

    Kulhydrater 0.4 g.

    Protein 3 g.

    Fedt 6.9 g.



    keto kiks 

    Kun 0.37 g kulhydrat pr kiks