Dette giver 40 stk
Ingredienser:
- 220 g. Mandler
- 100 g. Solsikkekerner
- 50g græskar kerner
- 25g. Nigrella frø
- 25 g. Sorte sesam frø
- 30 g. Hørfrø
- 1 tsk. Salt
- 60 g. Smør
- 3-4 Æg
- 1 Stang vanilje
- 1 tsk. Kardemomme
Fremgangsmåde :
- Alle nødder og kerner skal blendes til en let grov mel. Jeg bruger en thermomixer men du kan bruge smoothie blender eller en alm. blender.
- Smelt smøret og kom op i melet sammen med æg salt, kardemomme og vaniljestangen.
- Rør det hele grundigt sammen så du får en fast kugle og alt er rørt sammen.
- Sat dejen på køl i 20 minutter da det gør det nemmer at rulle dejen ud.
- Tænd din ovn på 160 grader oven og under varme.Rul dejen ud til en tykkelse på ca 2-3mm. Det kan med fordel gøres mellem 2 stykker bagepapir så det er lettere at arbejde med.
- Stik dine kiks ud med en udstikker ring af rette størrelse eller kanten på et glas.
- Flyt forsigtigt de udstukne kiks over på en anden bageplade med bagepapir.
- Bag dem i 20 minutter og kun en plade ad gangen. De er klar når de er gyldne i kanten.
- Tag dem og lig dem på en rist, vær ikke bange for al smøren der bobler, den stopper hurtigt. De er først sprøde når de er kølet helt ned.
- Velbekommen .
Tips:
Du kan også undvære nigrellafrøene og sort sesam, samt græskarkerner og så bruge 100 g. hvide sesam i stedet, jeg har lavet denne også men blev for dominerene i smagen for mit vedkommende, mens andre var vilde med det, så evt. prøv begge.
Makro fordelingen i hele dejen
Kalorier 3100 g.
kulhydrater 19.5 g.
Protein 120 g.
Fedt 279 g.
Makro fordelingen i pr stk
Kalorier 77.5 g.
Kulhydrater 0.4 g.
Protein 3 g.
Fedt 6.9 g.