Crisp chili olie

Stones crisp chili olie

Husk at du selv kan styre din styrke på chilien da det kommer an på hvilke chili du bruger. 


Ingredienser :


  • 500 ml olie her er det mandel olie men du kan bruge den olie du ønsker.
  • 2oo g. Chilifrø  styrke efter smag
  • 50 g. Hvidløg
  • 100 - 150 g. Rødløg
  • 1 Bundt forårsløg
  • 6-8 spsk. Sesamfrø
  • 1/2 dl. Soya.  her er det den glutenfri der bruges
  • Evt. Lidt ekstra olie til opfyldning , hvis du vil ha mere i


Fremgangsmåde :


  1. Start med at snitte alle løgene i tynde skiver.
  2. Så skal du bruge en wok eller dyb pande og varme din olie langsom op, sammen med hvidløg, forårsløg, og rødløg.grunden er at det ikke må brænde dem, så du kan trække smag til olien.
  3. Når løgene er ristet, så de er mørke, tage de op af olien, og lægges på nogewt sugende papir.
  4. Så hælder du chili og sesam i olien og røre dem rundt i nogle minutter så de suger olien til sig.
  5. Kom nu løgene i - rør det sammen og sluk for varmen.
  6. Hæld nu det hele på et skoldet glas eller flere hvis du vil.
  7. Så din olie klar til at berige dit liv og mad.
  8. NB - jeg har haft mit stående i 6-7 mdr på køkkenbordet, og stadig være lige god som den dag jeg lavede det.