Dette er grundopskrift, så derfor er det svært at skrive en mængde på, da det kommer an på hvor mange du laver sovsen til.
Ingredienser :
- Fløde
- 30 g. Smør
- Kogevand fra nofler. ( Kan undlade hvis det skal være en fed sovs
- Skyen med fed fra det du servere til sovsen
- Konjacrod pulver Reklamelink
- Muskatnød ( bruger dette da det giver super smag, men kan undlades )
- Salt og peber til smag
Fremgangsmåde :
- Smelt smørret i en lille gryde.
- Hæld nu den mængde af skyen med fedtet samt væden fra nofler og fløde og hvis du du bruger muskatnød så det også nu det skal i.
- Lad det så lige koge op, pas på det ikke koger over.
- Så skruer du ned på middel varme og lader den simre lidt.
- Afhængig ag mægden så kommer du nu konjacrod pulveret op i et glas, og kommer lidt vand i. Husk det går hurtig med at tykne så vær klar til at komme det i sovsen.men en 1 tsk. er tit nok til en god portion sovs.
- Lad nu sovsen stå lidt på blusset , og rør jævnligt, da dt tager lidt tid at tykne.
- Smag til med salt og peber.
- Velbekomme
TIPS :
Kan også laves på en pande, så går det lidt hurtigere, men så det i mindre portioner.