Retten er til 2-3 personer
Ingredienser :
• ½ Blomkålshoved eller et lille hoved
• 2 pk. Lufttørret skinke
• 1 pose rucola ca 75 gram
• 1 bundt asparges
• 1 avocado
• 3 spsk. Rygeost
• 1 dl. Creme fraiche 38%
• Revet skal fra en Okø citron
• 1 Spsk. Citronsaft
• Lidt sesam eller Nigella frø (sort spidskommen )
• Salt/peber
Fremgangsmåde :
1. Skyl alle grønsagerne .
2. Del din blomkål i mindre buketter og skær den i tynde skiver.
3. Skær dine aspagers i tynde skiver, evt. gem nogle til pynt .
4. Blomkålen og aspagers blandes sammen i en skål.
5. Lav en dressing af Creme fraiche, rygeost, citronsaft, citronskal og smag til med salt og peber.
6. Kom dressingen og over blomkålen og vend det rundt til det jævnt fordelt.
7. Start med at anrette, så først rucolasalat i bunden, så din blomkål.
8. Riv eller leg med hvordan du vil lægge din lufttørret skinke.
9. Skær din avocado i tynde skive og form som en blomst. Slut af med at drysse sesam eller Nigella frø over.