Retten er til 2-3 personer.
Ingredienser kødsovs:
• 500 g Hakket oksekød (så højt fedt som muligt)
• 1 dåse hakkede tomater
• 2 store tomater ( hakkes fint)
• 2 dl. Bouilion
• 1 spsk. Tørret oregano
• 1 spsk. Tørret timian
• Himalaya salt
• Frisk kværnet peber
• 1 spsk. Æblecidereddike
• 1 hel citron, saften heraf
• 20 g. smør
Ingredienser grønsager:
• 2-300 g. Champignon
• 2 stk. peberfrugt ( gul og grøn)
• 2 små løg ( rødløg og alm løg )
• 200 g. knoldselleri
• 4 stk. forårsløg
• 2 stk. tomat
• 3-4 fed hvidløg
• 2 spsk. Kapers
• 2-4 stk. ansjosfileter
• Lidt olivenolie
Fremgangsmåde grønsager:
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Lag bagepapir på en bradepande.
3. Hak alle dine grønsager i din ønskede størrelse og kom dem på bradepanden.
4. Hvidløgene ligger du på med skallen på.
5. Hæld olivenolie over og bag i 25 -30 min for at få den fulde smag frem af grønsagerne
Fremgangsmåde kødsovs:
1. Smelt smørret i gryden og gerne på høj varme.
2. Steg kødet lidt ad gange så du kan give det en stegeskorpe.
3. Når al kødet er stegt, så hældes de hakkede tomater og de 2 tomater som er blevet fint hakket i sammen med kødet.
4. Skyl dåsen fra de hakkede tomater med din bouilion så du får al smag med og hæld det i gryden.
5. Kom salt/peber, æblecidereddiken, samt saften fra citronen i kødet.
6. Når grønsagerne er færdige kommes de nu i gryden med kødet.
7. Kom nu ansjoser og de hakkede kapers i og rør det det hele sammen.
8. Læg låg på og lad det simre i min 2 timer men meget gerne mere. Her fik det 6 timer.
9. Når du er klar til at servere, smages det til med salt og friskkværnet peber.
Tip:
1.Brug zucchini som du skærer til pasta, evt brug en spiralizer som skærer det som tynde spaghetti. Jeg gør det ar jeg alt lige stege det i lidt smør for at varme det op og vandet fordamper.
2. Du kan osse bruge en pasta der hedder Better then pasta, som har 0 kulhydrater i, og som føles som alm pasta. link til denne pasta