Retten er til 2 personer.
Der skal bruges 300 g. pasta
Her er det . Better then pasta. Reklamelink.
Du kan også bruge zucchini som pasta.
Ingredienser Tomat sovs:
• 400 g. Cherrytomat i flere farver.
• 2 Fed hvidløg
• 30 g. Finthakket rødløg
• 1 tsk. Tørret oregano
• ½ tsk. Tørret timian
• ½ tsk. Tørret Basilikum
• 1 tsk. Tørret chili
• 4 spsk. Olivenolie
• 15 g. Smør
• Friskkværnet peber
• Himalaya salt
Ingredienser Meat Balls
• 500 g. Hakket kalv og flæsk
• 1 lille løg
• 1 æg
• ¼ tsk. Oregano
• ¼ tsk. Basilikum
• ¼ tsk. Chili
• Salt og peber
• 1 Stones bedste boller Opskrift
Fremgangsmåde Tomatsovs:
1. Varm olivenolie og smør og steg finthakkede hvidløg og løg, kort i olien.
2. Kom de lækre modne, grofthakkede tomater i gryden og lad dem simre indtil de er blevet "bløde" og ligner en grov sauce.
3. Tilsæt de resterende ting til gryden. Lad det simre i 7-8 minutter.
4. Smag til med salt og peber.
5. Til sidst bruges din stavblender til at gøre tomatsaucen jævn uden klumper.
6. Pastaen skal steges på en tør pande i min 5 min.
7. Når pastaen er er klar vender du din tomatsovs i pastaen så den er godt fordelt.
8. Så den klar til at blive serveret.
Fremgangsmåde Meat Balls:
1. Skær bollen så det ydre er væk, og så skær resten i små firkanter og kom op i en skål.
2. Riv dit løg over brødet og rod rundt så det kan suge saften til sig i ca 2 min.
3. kom alle de resterne ingredienser i og mix det godt sammen , bare ikke smørret.
4. Form farsen til en kugle, og del den i 4 og så tag hver kugle og lav 5 Meat Balls af.
5. Steg dem i smørret til de er stegt over det hele og så tag dem af.
Tip:
Et par ekstra tips. God fornøjelse.
• Brug gerne friske krydderurter. Her skal du ca. 3-doble mængden ovenfor når det er vasket og hakket.
• Prøv at eksperimentere med både oregano, basilikum og timian. De 3 krydderier giver hinanden et super godt samspil i tomatsaucen.
• Chilien er vigtig for at give lidt kant til tomatsaucen, så det er synd, hvis du undlader det. Prøv bare at tilføje en lille smule.
• Tomatsaucen kan opbevares i køleskab i 8-10 dage i en lukket beholder.
• Du kan evt. hælde den brandvarme tomatsauce direkte i et patentglas (skoldet), som du så lukket med det samme. Så kan du opbevare saucen i ca. 3-4 uger.