Dette giver 6 boller
Ingredienser:
• 4 Æg
• 65 g. Smeltet smør
• 1 dl. Fløde 38%
• 100 g. Mandelmel ( blend evt. selv mandler )
• 3 spsk. Fiber husk
• 2 Tsk. Bagepulver
• 1 tsk. Kardemomme kan undlades.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. I en skål kommes æg, fløde, smeltet smør og pisk det sammen med en elpisker.
3. De tørre ingredienser kommes i og piskes sammen til en fast ens artet masse. Dej bliver ikke som en fast masse men blød i det .Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere mandelmel i.
4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig.
5. Så kommes dejen i nogle bage ringe eller lave en ring at stanniol i passende størrelse. Ca 10 cm i diameter og 2 cm høj.
6. Læg bollerne på en bageplade, og kom dem i ovnen.
7. Bages i ca 18-20 minutter.
8. Så skal de bare køle ned.
Tips:
Boller kan med lidt sødemiddel i bruges som nogle lækre morgen boller eller the bolle.
Makro ved 6 stk pr. stk. er :
Kcal. 338
Protein 9.6 g.
Kh. 2.5 g.
Fedt 31 g.
Kostfiber 8.8 g.