Retten er til 2 personer.
Ingredienser:
• 1 Hokkaido græskar ( ØKO da du bruger skallen )
• 10 g. Ingefær eller efter smag
• 1 chili eller efter smag og behag
• 2 Fed hvidløg ( Valgfrit ) men giver lige et godt pift
• Himalaya salt
• Frisk kværnet peber
• 35 g. Smør
Fremgangsmåde:
1. Skær Hokkaido i mindre stykker.
2. Kog det til skallen er blød i saltet vand.
3. Si vandet fra din kogte Hokkaido , men gem vandet.
4. Kom Hokkaido, ingefær, chili, hvidløg, smør, salt og peber i en blender, og blend til du har en ens masse.
5. Vandet kan du bruge til at gøre suppen lidt mere lind/tynd da den er ret tyk, nærmest som en puré.
Tips:
Du kan osse bage det i ovnen sammen med chili og ingefær , kom så lidt olie over dem, så får du en mere intens smag. Husk at hælde det hele i blenderen, også fedtet..
Hvis du får lavet den for stærk kan du , lave en creme fraiche og flødedressing som tager det stærke fra chilien.
Hvis du ønsker mere styrke, kan du lave samme dressing og kommer syltede jalapenós i og blende det med en stavblender komme på.
Kan serveres med stegt kylling og bacon eller andet kød, skaldyr også for at få protein.