Ingredienser :
• 1 L. Fløde
• 1/2 L. kærnemælk
• Flagesaltsalt efter smag
Fremgangsmåde:
1. Hæld piskefløden og kærnemælken i en skål eller røremaskinen og rør det sammen. Lad det nu stå i 24 - 48 timer i stuetempratur, så det kan syrne.
2. Når det har stået den tid du ønsker i stuetemp. sættes det på køl i yderligere 12-24 timer.
3. Pisk din masse ved høj styrke i cirka 20 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker.
4. Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud.
5. Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter.
6. Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen.
7. Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.