Smør syrnet hj.lavet
Vægten er fra 3L fløde men der kommer ca 560 g ud af 1L fløde.

Vægten er fra 3L fløde men der kommer ca 560 g ud af 1L fløde.

Så lækker og cremet smør, er super lækkert på et stykke kød.

Så lækker og cremet smør, er super lækkert på et stykke kød.

Stones hjemmelavet syrnet smør

Ingredienser :

• 1 L. Fløde

• 1/2 L. kærnemælk

• Flagesaltsalt efter smag

Fremgangsmåde:

1. Hæld piskefløden og kærnemælken  i en skål eller røremaskinen og rør det sammen. Lad det nu stå i 24 - 48 timer i stuetempratur, så det kan syrne.

2. Når det har stået den tid du ønsker i stuetemp. sættes det på køl i yderligere 12-24 timer.

3. Pisk din masse ved høj styrke i cirka 20 minutter eller indtil du kan se at smørret skiller sig fra mælken - det ses helt tydeligt når det sker.

4. Hæld mælken fra fløden ved at bruge en sigte, ælt lidt med fingrene i smørret for at presse mere væde ud.

5. Læg smørret i en sigte og lad væden afdryppe i cirka 30 minutter.

6. Læg smørret i en skål og tilsæt saltet. Bland det hele godt sammen.

7. Læg smørret i den ønskede beholder og sæt det på køl.

Røres godt sammen og så lad stå i 24 - 48 timer.

Røres godt sammen og så lad stå i 24 - 48 timer.