Brune og hvide nofler

Brunede nofler og hvide nofler af selleri

Dette er måde jeg laver nofler på men mængde kommer jo an på hvor personer i er, men som udgans punkt så indeholder selleri 4.1 g kh pr. 100 g. så ha det i tankerne når du laver dem. Men har lavet den så det svare til 1-2 person.


Ingredienser hvide nofler:


• 200 g. Selleri 

• Bone broth / bouillon 

• Himalaya salt

• Peber


Fremgangsmåde hvide nofler:


  1. Skræl dit selleri, og skær ud i passende størrelser.
  2.  Brug nu en kartoffel skræller til at forme dine nofler
  3.  Kog så dine nofler af 2 gange gange, 1 gang i ren vand med salt i ca 8-10 minutter, og så hæld vandet fra og kom så vand og din bouillon i og kog dem yderelig i 8 -10 minutter, så de møre og den gode smag kommer frem.
  4. Hæld nu vadet/bouillon fra men gem det da det kan bruges til en lækker brun sovs.
  5. Så er de færdige og kan nu bruges. som almindelige nofler eller til brunede nofler.

Ingredienser Brunede nofler:


  • 1 Portion hvide nofler
  • 30 g. Smør
  • 2-3 spsk. Sukrin gold
  • Salt og peber for smag


Fremgangsmåde brunede nofler:


  1. Smelt smøret på en pande eller i en gryde.


  2. Så kommer du noflerne i og lade stege lidt i smøret.

  3. Hæld nu sukrin gold over dem og rør rundt til det er smeltet.

  4. Skru ned på middel varme og lader dem koger i sukkeret i 8 -12 minutter


TIPS:


Har du Xanthan gum, kom da ½ tsk i og det vil blive lidt som en karamel de steger i. Kanel kan kommes imens du steger dem i smørret , giver en super god smag


xantam gum kan købes på med24, helsebixen, og matas