Karamelliseret kål
Super lækker og med en masse smag. kan spises både varm men også kold med cremefraiche på, super lækkert.

Super lækker og med en masse smag. kan spises både varm men også kold med cremefraiche på, super lækkert.

Plejer at stege det hele i smør men prøvede med olien olie, hvilket var super godt.

Plejer at stege det hele i smør men prøvede med olien olie, hvilket var super godt.

Karamelliseret Hvidkål med spicey oksekød

Ingredienser:

• 1,5 hvidkål

• Ca. 120 g. smør eller ghee (måske der skal mere til)

• 2 løg - hakket

• 2 fed hvidløg

• 1 kg hakket oksekød

• 1 spsk. tørret chili

• 1-2 tsk. stødt koriander

• 1-2 tsk. stødt spidskommen

• 1 tsk. cayennepeber

• Rigeligt med Himalaya salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Riv hvidkålen.

2. Tag et ovnfast fad og smør det godt.

3. Brug en stor pande eller wok (gør jeg) og smelt fedtet.

4. Steg hvidkålen ved høj varme og gerne til den er lidt brun i          spidserne.

5. Drys med salt og peber. Hæld hvidkålen i det smurte fad.

6. Tænd ovnen på 200 gr.

7. Smelt nu fedt igen, steg de hakkede løg, hvidløg og brun kødet i løgene.

8. Hæld alle krydderierne i kødet og bland godt.

9. Kom kødet i fadet og vend godt rundt til det er blandet.

10. Sæt fadet i ovnen på nederste plade og steg i 1- 1,5 time.

11. . Rør i det ca. hver 20 min.

Kommer altid lidt smør klatter på inden det ryger ind i ovnen, giver lige det sidste.

Kommer altid lidt smør klatter på inden det ryger ind i ovnen, giver lige det sidste.