Abehjerne Blomkål
Færdig bagt abehjerne, som det blev kaldt da jeg var barn..

Færdig bagt abehjerne, som det blev kaldt da jeg var barn..

Klar til at blive bagt..

Klar til at blive bagt..

Blomkål pakket ind i oksekød Abehjerne

Ingredienser:

• 1 Blomkål

• 500 g. Oksekød

• 250 g. Cheddarost ( Gerne modnet )

• 2 Pk. Bacon

• 1 Æg

• Himalaya salt

• Peber

Fremgangsmåde:

1. Kog blomkålen i ca 6 min i saltet vand.

2. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.

3. Riv din ost.

4. Kom kød, osten, æg, salt og peber i en skål og rør farsen.

5. Køl blomkålen ned med koldt vand.

6. pak farsen omkring blomkålen.

7. Vikle nu bacon rundt om det hele.

8. Kom blomkålen i ovnen og bag det i ca 15 minutter.

9. Så tager du blomkålen ud og pensle barbecue sauce på. Opskrift

10. Ind i ovnen igen og bag videre i 15–20 minutter.

11. Så er din Abehjerne færdig, var hvad det hed da jeg var barn.

Tips:

Blomkålen kan spises som den er her, eller med en flødesovs med smørstegte grønsager som du kan se eksempler af under tilbehør. Kan også smøres med bare ketchup, eller hvad du selv syntes.

Kan laves med enten svine eller oksekød. Her er det oksekød.

Kan laves med enten svine eller oksekød. Her er det oksekød.

Her er det pakket ind i bocon, og smurt med hjemmelavet barbecue sauce. Link til saucen er i opskriften.

Her er det pakket ind i bocon, og smurt med hjemmelavet barbecue sauce. Link til saucen er i opskriften.

Her er det lige kommet ud af ovnen, lækkert ser det da ud..

Her er det lige kommet ud af ovnen, lækkert ser det da ud..