Ingredienser bund:
• 100 g Mandel
• 100 g pekannød
• 2 spsk. Sukrin (gerne gold)
• 150 g smør
Fremgangsmåde bund:
1. Hak mandler og pekannødder groft.
2. Bland dem herefter med Sukrin Gold og smeltet smør.
3. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm), smør siderne og fordel dejen heri. Pres den godt sammen.
4. Opvarm ovnen til 170 grader og bag bunden i ca. 18-20 minutter. Lad den afkøle.
Ingredienser ostemasse til citron-cheesecake:
• 4 blad husblad
• 250 g flødeost
• 250 g mascepone
• 125 g Sukrin flormelis
• 1 vanilje stang
• 4 dl piskefløde
• 2-3 citroner saft og skal - (Tag en skralder og skrald skallen af så den kan tørre gerne dagen før, da den skal være knastør og blendes til pulver evt en kværn)
Fremgangsmåde ostemasse citron:
1. Blødgør husblas i kold vand i 10 min.
2. Hæld citronsaften i gen gryde og varm den op. Tilsæt husblasen og lad den smelte.
3. Tag en skål, og bland flødeost, mascarpone, citronskal, Sukrin og vaniljekorn samen til en samlet cremet masse.
4. Vend langsomt den smeltede husblas i massen og bland det meget grundigt.
5. Pisk fløde til blødt skum, og vend det også i ostemassen.
6. Hæld ostemassen over bunden. Sæt den i køleskabet i 2-3 timer, eller i fryseren i en god time. Pynt kagen med lidt bær, mynteblade eller hvad du har.
Ingredienser ostemasse til chokolade-cheesecake:
• 4 blad husblad
• 250 g flødeost
• 250 g mascepone
• 125 g Sukrin flormelis
• 1 vanilje stang
• 4 dl piskefløde
• 80 g chokolade 92%
Fremgangsmåde ostemasse chokolade:
1. Varm 3 dl fløde op i en gryde og varm den op til lige inden den koger. 2. Hæld den over chokoladen så den smelter og bliver glat.
3. Tilsæt den sidste dl og sæt den på køl til den er kold.
4. Blødgør husblas i kold vand i 10 min.
5. Smelt husbladsen i en gryde. Må ikke koge)
6. Tag en skål, og bland flødeost, mascarpone, Sukrin og vaniljekorn samen til en samlet cremet masse.
7. Vend langsomt den smeltede husblas i massen og bland det meget grundigt.
8. Pisk fløde til blødt skum, og vend det også i ostemassen.
9. Hæld ostemassen over bunden. Sæt den i køleskabet i 2-3 timer, eller i fryseren i en god time.
10. Pynt kagen med flødeskum, ganache, lidt bær, mynteblade eller hvad end du lyster.
Ingredienser chokoladeganache:
• 100 g piskefløde
• 160 g mørk chokolade
• 40 g smør
Fremgangsmåde chokoladeganache:
1. Bring fløde i kog i en lille gryde eller kasserolle. Den skal blot lige bruse en lille smule op. Hæld en tredjedel af den varme fløde over chokoladen, og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne. Tilsæt derefter den næste tredjedel af fløden, og rør på samme måde. Kom til sidst resten af fløden i, og rør igen med gummidejskraberen, til du har en skinnende blank emulsion.
2. Tilsæt smørret, når blandingen er 35–40° (mål med et digitaltermometer), og brug en stavblender til at forfine konsistensen. Vær opmærksom på at føre stavblenderen skråt ned i ganachen, ret så op og tænd. På den måde undgår du at indarbejde luftbobler. Nu er ganachen færdig og skal anvendes med det samme. Den bør hvile i tre timer i køleskabet efter, at den er hældt i en tærtebund, før du serverer den. Hvis du skal bruge ganachen mellem eller i en roulade, skal du lade den sætte sig et par timer ved stuetemperatur, før du kan smøre den på med en paletkniv
Ingredienser karamelliseret citron:
• 1 Øko Lime el Citron
• 1 dl Sukrin
• dl Vand
Fremgangsmåde karamelliseret citron:
1 Bring vand og sukker i kog.
2 Skær frugten i tynde skiver.
3 Læg skiverne ned i den kogende sukkerlage og lad det koge med i 5 min.
4 Sluk for varmen og lad limeskiverne stå og trække i 10 min.
5 Tag limeskiverne op og lad dem køle/tørre på et stykke bagepapir. Gerne natten over. De er nu klar til brug.