Stonealderbrød

Dette er min nye udgave af mit rugbrød med flere kerne i så det lidt er som et stenalderbrød, deraf navnet STONEALDERBRØD

Stonealderbrød

Dette brød giver ca 32 -34 stk af 44-47 g pr skive


Ingredienser :


  • 330 g. Mozzarella i fast form 
  • 446 g. Æg dette svare til 9 stk L æg
  • 75 g. Smør Eller Ekstra jumfru oliven olie
  • 253 g. Mandelmel (bedst og billigst er at blende dem selv)
  • 46 g. Græskar kerner
  • 39 g. Solsikke kerner
  • 89 g. Chia frø
  • 74 g. Sesam frø
  • 32 g. hørfrø
  • 10 g Æblecidereddike
  • 10 g Himalaya salt eller Celtic sea salt
  • 1 1/2 tsk. Bagepulver
  • 1 1/2 tsk. Natron


Fremgangsmåde :


  1. Hvis du bruger smør så smelt smøret.
  2. Tænd din ovn på 160 grader.
  3. Riv oste
  4. Blend dine mandler til en fin mel.
  5. Kom æg, mandelmel, smør/olie, din revne ost, salt, alle kernerne, så bagepulver og natron, slut af med at komme din æblecidereddike på, da det sætter gang i boblerne.
  6. Rør ny det hele sammen til en ens masse, brug en mixer, røremaskine. eller som thermomixer.
  7. Hvis det er nødvendigt så beklæd din brødform med papir, ellers så i med dejen.
  8. Sæt i ovnen i 30 minutter, og så vend formen, dvs. at det der bagest i oven, nu kommer frem i ovnen og giv yderligere 30 minutter. Husk ikke en ovn er ens, så måske din skal ha lidt ekstra eller mindre så hold øje efter de 60 minutter.


TIP:

Man kan bruge købt revet ost, men der er der flere kulhydrater i end i fast form af osten.



Makro fordeling pr. skive med smør.

Protein        v. 32 skiver 6.8 g   v. 34 skiver 5.9 g

Kulhydrater v. 32 skiver 0.83 g v. 34 skiver 0.75 g

Fedt.           v. 32 skiver 10.4 g v. 34 skiver 9.79 g

Kcal.           v. 32 skiver 122 g v. 34 skiver 115 g


Makro fordeling pr. skive med 0liven olie.

Protein        v. 32 skiver 6.8 g   v. 34 skiver 5.9 g

Kulhydrater v. 32 skiver 0.65 g v. 34 skiver 0.61g

Fedt.           v. 32 skiver 12.1 g v. 34 skiver 12.87 g

Kcal.           v. 32 skiver 136 g v. 34 skiver 128 g