Retten er til 2 personer.
Ingredienser:
• 100 g. Mandler
• 30 g. Kokosmel
• 4 tsk. Xanthan Gum
• 10 spsk. Kogende vand
• Ghee eller anden olie til at stege i
• Himalaya salt med eller uden chili
Fremgangsmåde:
1. Blend mandler og kokos til mel.
2. Kom alle de tørre ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
3. Kog vandet.
4. Kom Vandet i skålen og rør det godt rundt, brug evt en spartel.
5. Når det bliver så fast som en kugle, tager du dejen. op og ælter i hånden.
6. Kom kuglen tilbage i skålen og og kom husholdningsfilm over og lad den stå i 15 minutter.
7. Så rulles dejen ud fladt, og helst rektangulær i ca 2-3 millimeter tykkelse.
8. Skær så strimler på ½ cm i bredden.
9. Varm olie eller ghee op og steg dine fritter deri.
10. Kan også bages i ovn, på 200-220 grader. Der skal du smøre olien overfritterne og vendes midtvejs.
11. De puffer op og bliver runde. Når de er gyldne, er de færdige.
12. Læg dem på køkkenrulle og drys med salten.