Dette er en super lagkage som jeg har lavet med bunde af min nye opskrift på boller.
Der er ca 14 stk i denne lagkage, som også er en der ligger lige i den tunge ende af kh skalaen på omkring 3-4 g pr stk, men heller ikke man spiser hverdag men ved festlige event og dage.
Ingredienser bunde:
Ingredienser Hindbærmousse og gele
Put de frosne hindbær i en gryde. Lad hindbærene tø op ved svag varme under omrøring.
:
Ingredienser Kakao mousse:
Se tip i fremgangsmåden
Fremgangmåde Bunde:
Fremgangsmåde Hindbær mousse og gele:
Put de frosne hindbær i en gryde. Lad hindbærene tø op ved svag varme under omrøring.
Skru op for varmen, når hindbærene er begyndt at tø op. Når de er tilpas smattede, skal de presses igennem en si, så kernerne bliver siet fra.
Put derefter hindbærmassen tilbage i gryden og tilsæt så vand, sødestof og agar agar. Lad det koge i 2-3 minutter, imens du rører rundt. og i mens beklæder du din springform med folie i bunden.
Så hælder du lidt af saften op i formen, så du har en passende mængde. Afhænger af hvor tyk din gele skal være. formen i køleskabet og den stiver i løbet af 5 min.
Bland derefter den lune hindbærmasse sammen med flødeskummet og sæt på køl.
Fremgangamåde Kakao mousse:
Jeg er så ikke den store fan af kakao smagen så vi i stedet for bruge rigtig chokolade fra Lowcarblife.dk og deres hvide er med kun 2.9 g kh pr 100 . Kan købes her
Fremgangsmåde med Chokolade:
Samling af lagkagen:
TIP: den bliver bedre dagen efter da bundene så har suget lidt væske og er lidt smattede som almindelige bunde bliver.
Makrofordeling med agar agar og kakaopulver
Hele lagkagen Pr stk. v 14 stk.
Kulhydrater 49.8 g. 3.55 g.
Kalorier 3601 g. 257 g.
Fedt 432 g. 30.8 g.
Protein 118 g. 8.44 g.
Makrofordeling med husblas og kakaopulver
kulhydrater 41. g. 2.97 g.
Kalorier 3588 g. 256 g.
Fedt 433 g. 31 g.
Protein 63.6 g. 4.54 g.
Makrofordeling med agar agar og chokolade
kulhydrater 51.8 g. 3.7 g.
Kalorier 4041 g. 288 g.
Fedt 449 g. 32 g.
Protein. 93 g. 6.6 g.
Makrofordeling med Husblas og chokolade
kulhydrater 43.9 g. 3.1 g.
Kalorier 4027 g. 287 g.
Fedt 449 g. 32 g.
Protein 94.7 g. 6.97 g.