Ingredienser :
• 4 Æg
• 65 g. Smeltet smør
• 1 dl. Fløde 38% ( evt 50% fløde fra Arla unika )
• 1 dl havrefiber mel Reklamelink
• 1 dl. Mandelmel ( blend evt. selv mandler )
• 1 dl. Loppefrøskaller eller ½ dl fiber husk
• 2 tsk. Bagepulver
• ¼ tsk. Salt
• 100 g. Solsikkekerner
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. I en skål kommes æg og fløde, og pisk det sammen med en elpisker minimum 1-2 minutter så det du kan se at det tykner.
3. De tørre ingredienser og det smeltede smør kommes i og piskes sammen til en fast ens artet masse. Dejen skal blive som en fast masse. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere havrefiber mel.
4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig.
5. Kom dejen i en brødform , evt kom 1 bagepapir i, så brødet er nemt at få ud. 6. Bages i 30 – 35 min og måske mere afhængig af din ovn.
Energifordelingen på hele brødet som giver 16 skiver:
Kulhydrater 30,2 g
Kalorier 1685 g
Protein 61.62 g
Fedt 143 g
Pr skive:
Kulhydrater 1,8 g.
Kalorier 105 g.
Protein. 3.85 g.
Fedt 8.96 g.