Havrefiber brød
Dette er mit første forsøg med brødet, men ændre i opskriften hvis jeg finder bedre løsning af dette brød.

Dette er mit første forsøg med brødet, men ændre i opskriften hvis jeg finder bedre løsning af dette brød.

Se lige et fint snit. det smager så godt.

Se lige et fint snit. det smager så godt.

Stones Havrefiber brød.

Ingredienser :

• 4 Æg

• 65 g. Smeltet smør

• 1 dl. Fløde 38% ( evt 50% fløde fra Arla unika )

• 1 dl havrefiber mel Reklamelink

• 1 dl. Mandelmel ( blend evt. selv mandler )

• 1 dl. Loppefrøskaller eller ½ dl fiber husk

• 2 tsk. Bagepulver

• ¼ tsk. Salt

• 100 g. Solsikkekerner

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. I en skål kommes æg og fløde, og pisk det sammen med en elpisker minimum 1-2 minutter så det du kan se at det tykner.

3. De tørre ingredienser og det smeltede smør kommes i og piskes sammen til en fast ens artet masse. Dejen skal blive som en fast masse. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere havrefiber mel.

4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig.

5. Kom dejen i en brødform , evt kom 1 bagepapir i, så brødet er nemt at få ud. 6. Bages i 30 – 35 min og måske mere afhængig af din ovn.

Energifordelingen på hele brødet som giver 16 skiver:

Kulhydrater 30,2 g

Kalorier 1685 g

Protein 61.62 g

Fedt 143 g

Pr skive:

Kulhydrater 1,8 g.

Kalorier 105 g.

Protein. 3.85 g.

Fedt 8.96 g. 

Her er brødet smurt med ramsløg smør og himalaya flagesalt.

Her er brødet smurt med ramsløg smør og himalaya flagesalt.

Stones Havrefiber brød.