Retten er til 2-3 personer
Ingredienser:
• 1 Blomkålshoved
• 700 g. Hakket oksekød ( kan lave med kylling også)
• 10 – 12 Cherrytomater ( gerne i flere farver)
• Syltede jalapenós
• 1 bundt Koriander ( kan udskiftes med persille)
• 300 g. Revet cheddarost
• 1 ½ tsk. Hvidløgs pulver
• 1 tsk. Løgpulver
• Tørret chili ( til stegning og krydre med efter behag)
• Chiliolie
• Himalaya salt
• Peber
Ang. Chiliolien så kan den udskiftes med alm. Olie til at stege i, og de tørret chilier er op til jer selv hvilken mængde i bruger, så styrken passer til jer.
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Skær alle dine grønsager i passende størrelse så de er klar til brug og riv osten.
3. Læg blomkålen i et ildfast fad og hæld olien over det.
4. Krydre med løgpulver, hvidløgspulver, salt og peber.
5. Bag det i ca 30 minutter.
6. Steg dit oksekød på en pande med chili, salt og peber.
7. Når der er gået de 30 minutter, kommer du osten på og bager videre til dette er smeltet.
8. Når blomkålen er klar kommes dine snittede grønsager på, sammen med dit stegte oksekød, og pynter med koriander.
TIP:
Pynt evt. også med klumper af creme fraiche, og guacamole. Creme fraiche kan hjælpe med at neutralisere chilien , så det ikke er så stærkt.