Dette giver 3-5 bøffer.
Ingredienser:
• 1 – 1,5 kg. kun lige modnet Rib-eye af super kvalitet
• 1 - 1,2 kg. saltet Lurpak eller Bakkedal
Fremgangsmåde:
Forberedelse:
1. Tør stegen af for blod og væske. Skær dem evt. til bøffer, det kræver dog, at du pakker hver bøf i smør.
2. Placer stegen på en rist i køleskabet med en tallerken eller fad under.
3. Lad stegen/bøfferne tørmodne i 3-4 dage. Vend dem en gang i døgnet.
Smørmodning:
1. Tag smørret ud af køleskabet og lad det få stuetemperatur.
2. Pisk smørret grundigt (helst i en køkkenmaskine) til det er ensartet og luftigt.
3. Placer stegen/bøffen på et stort stykke husholdningsfilm og pak den godt ind i smør. Det er vigtigt, at kødet er fuldstændig dækket af smør, for at undgå at bakterier kan komme i kødet. Husk at kommer der sprækker under modningen så det vigtigt at få dem lukket.
4. Pak kødet ind i filmen og massér smørret omkring så der er 1 god cm. Overalt.
5. Kom kødet i fryseren i 1 time så smørret sætter sig. Pak kødet ud igen og placer det på risten.
6. Lad kødet smørmodne i 30-60 dage.
7. Så er det tid til at nyde kødet. Knæk smørret af og brug det til at stege i og evt. til at lave bearnaisesauce af.