Kernebrød
Færdigbagt kernebrød, så lækkert som rugbrød.

Færdigbagt kernebrød, så lækkert som rugbrød.

Tværsnit af kernebrødet

Tværsnit af kernebrødet

Stones kernebrød.

Dette giver 16 skiver.

Ingredienser :

• 4 Æg

• 65 g. Smeltet smør

• 1 dl. Fløde 38% ( evt 50% fløde fra Arla unika )

• 1 dl. Mandelmel ( blend evt. selv mandler )

• 2 dl. Loppefrøskaller

• 2 tsk. Bagepulver

• ¼ tsk. Salt

• 100 g. Solsikkekerner

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. I en skål kommes æg og fløde, og pisk det sammen med en elpisker minimum 1-2 minutter.

3. De tørre ingredienser og det smeltede smør kommes i og piskes sammen til en fast ens artet masse. Dejen skal blive som en fast masse. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere Loppefrøskaller eller mandelmel i dejen.

4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig.

5. Kom dejen i en brødform , evt kom 1 bagepapir i, så brødet er nemt at få ud.

6. Bages i 25 min og måske mere afhængig af din ovn.

Energifordelingen på hele brødet som giver 16 skiver:

Kulhydrater 33.3 g

Kalorier 1685 g

Protein 61.62 g

Fedt 143 g

Pr skive:

Kulhydrater 2 g.

Kalorier 105 g.

Protein. 3.85 g.

Fedt 8.96 g.

Her der lavet et lækkert stykke smørrebrød af kernebrødet

Her der lavet et lækkert stykke smørrebrød af kernebrødet