Fastelavns bolle

Stones fastalavns boller

Muligheder er uendelige med denne opskrift - ser både sandwich brød, pølsehorn, og hvad der allrede er skrevet, så kun fantasien der sætter grænser. Så endelig tag mig hvis i har andre ideer til denne dej.


Ingredienser  til 6 stk boller eller 4 stk pølsebrød-burgerbolle:

  • 4 Æg 
  • 100 g hytteost 4%
  • 100 g Mandelmel Her er det blendede mandler.
  • 20 g Loppefrøskaller
  • 3 spsk. Havrefibermel
  • 1 dl. Fløde
  • 1-2 tsk. Bagepulver
  • Evt lidt kardemomme eller sød op til dig selv.


Fremgangsmåde :


  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. I en skål kommes æg, fløde, hytteost og pisk det sammen med en Stavblender for at slå hytteosten itu - se foto.
  3. De tørre ingredienser kommes i og piskes sammen med piskeris, her er det min stavblender med piskeris på - se foto - til en fast ens artet masse. Dej bliver ikke som en fast masse men blød i det. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere harefibermel i.
  4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig og så vil den være fast så du med lidt vand på hænderne kan for dejen.
  5. Så kommes dejen i nogle bage ringe eller lave en ring at stanniol i passende størrelse. Ca 10 cm i diameter og 2 cm høj.
  6. Læg bollerne på en bageplade, og kom dem i ovnen.
  7. Bages i ca 18-20 minutter.
  8. Så skal de bare køle ned.
  9. Velbekomme.


Ingredienser bærmousse:


• 150 g. Friske eller frosne bær efter eget valg

• 1 stang vanilje eller ½ tsk. Vaniljepulver

• Valgfrit 1-2 spsk. Sukrin

• 3 dl. Fløde 38% eller 50%


Fremgangsmåde bærmousse:


1. Bærrene koges i ca. 5 minutter og herefter køles ned.

2. Hvis der kommes sødemiddel i så koges dette med bærrene.

3. Fløden og vanilje piskes til hårdt skum.

4. Fløden og de afkølet bær blandes sammen og kommes i en sprøjtepose.

5. Del bollerne over på midten og fyld op med din mousse.



Makkro fordelingen hele dejen


Kulhydrater. 7.2 g

Kalorier. 1344 g

Fedt. 62 g

Protein. 40.3 g


Makrofordelingen pr. stk.


Kulhydrater. 1.2 g

Kalorier. 224 g

Fedt. 10.4 g

Protein. 6.71 g