Dette giver 6-8 stk.
Ingredienser boller:
• 4 Æg
• 65 g. Smeltet smør
• 1 dl. Fløde 38%
• 1 dl. Mandelmel ( blend selv mandler )
• 3 spsk. Fiber husk ( evt kværn Loppefrøskaller )
• 1. Tsk. Stødt kardemomme
• 2 Tsk. Bagepulver
• Valgfrit ½ dl. Sukrin for de bliver lidt søde i det
Fremgangsmåde boller:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. I en skål kommes æg, fløde, smeltet smør og evt sødemiddel og pisk det sammen med en elpisker.
3. De tørre ingredienser kommes i og piskes sammen til en fast ens artet masse. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere mandelmel i.
4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig.
5. Så er dej fast, så nu trilles den til 6-8 boller.
6. Læg bollerne på en bageplade, og kom dem i ovnen.
7. Bages i ca 14-17 minutter
8. Så skal de bare køle ned.
Ingredienser bærmousse:
• 150 g. Friske eller frosne bær efter eget valg
• 1 stang vanilje eller ½ tsk. Vaniljepulver
• Valgfrit 1-2 spsk. Sukrin
• 3 dl. Fløde 38% eller 50%
Fremgangsmåde bærmousse:
1. Bærrene koges i ca. 5 minutter og herefter køles ned.
2. Hvis der kommes sødemiddel i så koges dette med bærrene.
3. Fløden og vanilje piskes til hårdt skum.
4. Fløden og de afkølet bær blandes sammen og kommes i en sprøjtepose.
5. Del bollerne over på midten og fyld op med din mousse.