Fastelavns bolle
Ikke den bedste til at sprøjte creme

Ikke den bedste til at sprøjte creme

Stones Fastelavns boller

Dette giver 6-8 stk.

Ingredienser boller:

• 4 Æg

• 65 g. Smeltet smør

• 1 dl. Fløde 38%

• 1 dl. Mandelmel ( blend selv mandler )

• 3 spsk. Fiber husk ( evt kværn Loppefrøskaller )

• 1. Tsk. Stødt kardemomme

• 2 Tsk. Bagepulver

• Valgfrit ½ dl. Sukrin for de bliver lidt søde i det

Fremgangsmåde boller:

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. I en skål kommes æg, fløde, smeltet smør og evt sødemiddel og pisk det sammen med en elpisker.

3. De tørre ingredienser kommes i og piskes sammen til en fast ens artet masse. Hvis dej er for tynd, kom evt. lidt mere mandelmel i.

4. Dejen skal hvile i 15 min, så den har suget al væske til sig.

5. Så er dej fast, så nu trilles den til 6-8 boller.

6. Læg bollerne på en bageplade, og kom dem i ovnen.

7. Bages i ca 14-17 minutter

8. Så skal de bare køle ned.

Ingredienser bærmousse:

• 150 g. Friske eller frosne bær efter eget valg

• 1 stang vanilje eller ½ tsk. Vaniljepulver

• Valgfrit 1-2 spsk. Sukrin

• 3 dl. Fløde 38% eller 50%

Fremgangsmåde bærmousse:

1. Bærrene koges i ca. 5 minutter og herefter køles ned.

2. Hvis der kommes sødemiddel i så koges dette med bærrene.

3. Fløden og vanilje piskes til hårdt skum.

4. Fløden og de afkølet bær blandes sammen og kommes i en sprøjtepose.

5. Del bollerne over på midten og fyld op med din mousse.

Bollerne uden creme. husk at udhule dem, giver bedre plads til creme.

Bollerne uden creme. husk at udhule dem, giver bedre plads til creme.