Dette giver sauce til 2-3 personer
Ingredienser:
• 200 g. Smør
• 1-2 spsk. Essen
• 2 Æggeblommer
• Estragon (tørret eller frisk op til dig)
• Knivspids Himalaya salt
Fremgangsmåde:
1. 3-5 timer før du skal lave saucen kan du klare smørret da det giver en tykkere sauce. Dette gøres ved at du kommer 1 pk smør i en zip lock pose eller du vaccum pakker smøren.
2. Lægger pakken i din sous vide der er på 60 grader og smelter smørret, når dette er gjort, hænger du den på skrå i fryserne eller køleskabet så valle og vand ligger sig i det hjørne der peger nedad. Når smørret er stift igen, kan du klippe hul i hjørnet og vandet løber ud.
3. Så kommer du det klaret smør i en smal beholder sammen med æg, essensen evt. lidt salt.
4. Sæt låget på og sænk den i det vandbad der er 60 grader i 30 min.
5. Tag beholderne op og lad den stå 1-2 minutter inden du kommer din stavblender i, og sætter den helt ned på bunden , førend du pulser lidt i starten, og så stille og roligt blender den tyk og cremet.
6. Når sauce er tyk kommes estragon i og røres stille rundt med en ske.
7. Nu kan du komme låg på igen og sætte tilbage i vandbadet, så du kan lave resten færdig .
Du kan lave din egen essens eller købe er op til dig selv.
Opskriften på essensen er :
½ dl vand, ½ dl hvidvinseddike, 1 løg finthakket, estragon Koges ind til ½ mængde og kan holde sig i køleskabet i ca 3 uger.
Hvordan en bearnaise laves med stavblender.