Bearnaise sauce
Lækker tyk bearnaise sauce lavet i sous vide og med stavblender.

Lækker tyk bearnaise sauce lavet i sous vide og med stavblender.

Bearnaise sauce er super lækkert til så mange retter, deriblandt biksemad.

Bearnaise sauce er super lækkert til så mange retter, deriblandt biksemad.

Bearnaise sauce I sous vide

Dette giver sauce til 2-3 personer

Ingredienser:

• 200 g. Smør

• 1-2 spsk. Essen

• 2 Æggeblommer

• Estragon (tørret eller frisk op til dig)

• Knivspids Himalaya salt

Fremgangsmåde:

1. 3-5 timer før du skal lave saucen kan du klare smørret da det giver en tykkere sauce. Dette gøres ved at du kommer 1 pk smør i en zip lock pose eller du vaccum pakker smøren.

2. Lægger pakken i din sous vide der er på 60 grader og smelter smørret, når dette er gjort, hænger du den på skrå i fryserne eller køleskabet så valle og vand ligger sig i det hjørne der peger nedad. Når smørret er stift igen, kan du klippe hul i hjørnet og vandet løber ud.

3. Så kommer du det klaret smør i en smal beholder sammen med æg, essensen evt. lidt salt.

4. Sæt låget på og sænk den i det vandbad der er 60 grader i 30 min.

5. Tag beholderne op og lad den stå 1-2 minutter inden du kommer din stavblender i, og sætter den helt ned på bunden , førend du pulser lidt i starten, og så stille og roligt blender den tyk og cremet.

6. Når sauce er tyk kommes estragon i og røres stille rundt med en ske.

7. Nu kan du komme låg på igen og sætte tilbage i vandbadet, så du kan lave resten færdig .

Du kan lave din egen essens eller købe er op til dig selv.

Opskriften på essensen er :

½ dl vand, ½ dl hvidvinseddike, 1 løg finthakket, estragon Koges ind til ½ mængde og kan holde sig i køleskabet i ca 3 uger.

her ses smørret efter at ha været i vandbadet, sous vide.

her ses smørret efter at ha været i vandbadet, sous vide.

Her er det kølet ned og man ser tydeligt alle de affaldsstoffer der kommer ud ved klaring. Smør består af ca. 80% ren smør og 20% tørstoffer, valle, og væske, og det er det der forsvinder ved klaring. det giver også en tykkere sauce.

Her er det kølet ned og man ser tydeligt alle de affaldsstoffer der kommer ud ved klaring. Smør består af ca. 80% ren smør og 20% tørstoffer, valle, og væske, og det er det der forsvinder ved klaring. det giver også en tykkere sauce.

Hvordan en bearnaise laves med stavblender.