Dette giver 3-4 portioner.
Ingredienser kødsovsen:
- 500 g. Kakket oksekød eller lammekød som er det orginale.
- 2-3 stk. Aubergine
- 200 g. Blandede små tomater
- 2 Æg små
- 1-2 Fed hvidløg
- 1 Løg
- 2 tsk. Tomatpuré
- 1 tsk. Kanel
- 1 tsk. Paprika
- 1 tsk. Oregano
- 1 tsk. Basilikum
- 2 Laurbær blade
- Olie eller smør til stegning
- salt og peber
Ingredienser Ostesovsen :
- 250 g. Mascarpone eller ricotta ost
- 2 Æg
- 1/2 tsk. Muskatnød
- 100 g Revet ost Mozzarella eller modnet cheddar
Fremgangsmåde :
- Skær aubergine i skiver og læg dem på en stor bageplade beklædt med bagepapir.Drys med olivenolie og lidt hsalt.Bages i ovnen i 15 minutter ved 200ºC
- Blend dine tomaater og hak løg og hvidløg og svits dem i smør eller olie, indtil de er klare. Tilsæt kød, salt og rør rundt. Steg kødet til det er brunet og tilsæt derefter rødt paprikapulver, en lille smule vand og tomatpuré og dine tomater. Rør rundt og dæk gryden til.
- Tilsæt alle de resterende krydderier og tilsæt eventuelt lidt mere vand.Kog i yderligere 10 minutter og tag derefter af varmen.
- Pisk to æg og tilsæt dem til kødsaucen.Rør energisk.Det er vigtigt, at saucen ikke koger, så æggene tykner den, men de må ikke blive til røræg.
-
Forbered en dyb ildfast fad ved at smøre den med lidt smør eller talg. Læg det første lag aubergine. Drys lidt revet ost for at tjene som lim. Læg nu skiver af bagt aubergine som det andet lag.
- Hæld nu kødsaucen over aubergine-laget og jævn det med en ske. Sæt fadet i ovnen og bag i 15 minutter ved 200ºC. efter de 15 minutter fjernes fra ovnen.
-
Bland Mascarpone- eller ricotta med æg, 1/2 delen af den revet ost og muskatnød .Hæld denne blanding over kødsaucen og fordel den.
- Drys den resterende revne ost ovenpå. Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 15 minutter, eller indtil osten bliver gyldenbrun.
- Velbekomme