Retten er til 2 person.
Ingredienser Stuvning:
• 1 lille spidskål
• 3 dl. Fløde
• 2 dl. Kogevand
• 1 tsk. Konjac rod pulver Reklamelink
• ½ Revet muskat nød
• Salt og peber
• 20 g. Smør
Ingredienser Dunser:
• 500 g. Svinekød høj fedt procent
• ½ løg
• 1 æg
• Salt og peber
• 30 g. Smør
Fremgangsmåde stuvning:
1. Skær spidskålen i tynde strimler, og kom i en gryde med vand. Så vandet lige dækker kålen.
2. Kom salt og peber, samt 1/3 revet muskat nød i vandet og kog til de er møre, men stadig bid i kålen.
3. Når kålen er stegt, smeltes smør på en pande. Når smørret er smeltet, kommes fløde, og kogvand på panden og koger lidt ind.
4. Så kommer du konjac rod pulveret i en kop, med ¾ dl. Kogevand og røre det rundt, til det er en ensartet væske.
5. Kom væsken i stuvningen og lad det koge ind.
6. Når sovsen har den tykkelse du ønsker kommer du den siede kål i stuvningen. Rør til alt kål har stuvningen på.
Fremgangsmåde dunser:
1. Hak dit løg meget fint.
2. Kom så salt, peber, æg og kødet i en skål og ælt det godt sammen til du har en fast fars.
3. Smelt nu smør på en panden , og steg dine dunser i godt med fedtstof.
4. Steg dem så der er fin stegeskorpe på dunserne.
5. Servere dem med din spidskåls stuvning og evt. sennep.
6. Velbekomme.