Is med bær

Is med hindbær & solbær.

Ingredienser:

• 5 dl. fløde

• 5 æggeblommer

• 300 g. hindbær

• 200 g. solbær

• 1 tsk. vanilje pulver

• 1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

1. Her brugt ismaskine, som køler og blander selv.

2. Vaniljestangen deles og kernerne tages ud.

3. Husk at gemme lidt frugt til pynt.

4. Kerner og stang kommes i en lille gryde, sammen med frugterne og koges langsom indtil det er en grød. Husk kun simre ikke koges.

5. Bærrene sættes til afkøling.

6. Fløden, æggeblommer og vaniljepulveret hældes i maskinen, og sættes i gang med at blande det i 10 min.

7. Efter sammenrøring startes frysningen af isen.

8. De indkogte frugter tilsættes når der er gået 20 min.- Husk at tage lidt fra til pynt af isen.

Tips:

Piskede æggehvide, 3-5 spsk. kan tilsætte for at gøre isen blød og lin.

Evt. pynt med bær og lidt hakkede mandler.