Ingredienser:
• 5 dl. fløde
• 5 æggeblommer
• 300 g. hindbær
• 200 g. solbær
• 1 tsk. vanilje pulver
• 1 vaniljestang
Fremgangsmåde:
1. Her brugt ismaskine, som køler og blander selv.
2. Vaniljestangen deles og kernerne tages ud.
3. Husk at gemme lidt frugt til pynt.
4. Kerner og stang kommes i en lille gryde, sammen med frugterne og koges langsom indtil det er en grød. Husk kun simre ikke koges.
5. Bærrene sættes til afkøling.
6. Fløden, æggeblommer og vaniljepulveret hældes i maskinen, og sættes i gang med at blande det i 10 min.
7. Efter sammenrøring startes frysningen af isen.
8. De indkogte frugter tilsættes når der er gået 20 min.- Husk at tage lidt fra til pynt af isen.
Tips:
Piskede æggehvide, 3-5 spsk. kan tilsætte for at gøre isen blød og lin.
Evt. pynt med bær og lidt hakkede mandler.