Dette er til 3-4 personer
Ingredienser Oksespidsbryst.
• Spidsbryst på ca 1 kg
• 1 spsk. Sukrin gold
• 1 tsk. Himalaya salt
• 4 Fed hvidløg
• 1 Bundt rosmarin
• 2 Porre
• 1 Skalotte løg
• 1 dl. Olivenolie
• 20 g. Smør til stegning
• 5 dl. Bone broth kylling eller fond af det
• 1 dl. Fløde 38%
• ½ tsk Konjacrod pulver
• 2 dl. Vand
Fremgangsmåde oksespidsbryst
1. Rids dit kød så fedtet åbner sig, evt. skær de store fedtklumper eller andet væk.
2. Bland salt og Sukrin gold sammen.
3. Brun kødet af på en pande sammen med smør, løg og den ene porre skåret i tynde skiver. Kødet skal ha ca 45 sek. på hver side når panden er helt varm.
4. Så gnubber du salt og Sukrin blandingen om hele stegen og lader trække i 15 minutter.
5. Så tager du 3 rosmarin stænger og river bladene af og hakker fint.
6. Så det olien, de pressede hvidløg, lidt peber og din hakkede rosmarin i en skål og røre sammen.
7. Skær ny den sidste porre op i 3 stave og skil ad, og lag i bunden af slow cookeren, oven på dem ligger du nu din steg, so du så kommer den olie oven på, fordeler det kun på over siden.
8. Kom nu de stegte løg og porre i og hæld din bone broth i uden at skylle stegen, læg så de resterne rosmarin kviste rundt om stegen og tænd slow cookeren på mellem varme i 6 timer.
9. Når tiden er gået pakker du stegen i og lader hvile i 30 minutter, hælder så skyen igennem en si og kommer så skyen i en gryde og koger den til den er reduceret til det halve, så kommer du fløden i og koger lidt ind.
10. Lav en blanding af 2 dl vand og din konjacrod pulver og rør det hurtigt sammen og hæld i din sovs, og kog så indtil sovsen har den ønskede tykkelse og så smag til med lidt salt og peber.
11. Velbekomme
Jeg serverede Hasselbalch selleri Opskrift til og lidt smørstegt porre
Utrolig lækker steg og den bedste sovs på keto til dato. Den ville kunne bruges til mange gode retter.